Els nostres valors
1238
page-template-default,page,page-id-1238,bridge-core-2.1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-23.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Els nostres valors

Visió

L’educació com ajuda a la vida i un camí cap a la pau social.

Missió

Teixir una comunitat educativa amb competències per orientar els desenvolupamentS de persones sanes, felices, amb un complet coneixement de sí mateixes i de l’entorn que habiten, autònomes, respectuoses, disciplinades, creatives i compromeses.

Valors

Aquest projecte es fonamenta en  un seguit de valors que li donen cos i ànima a l’esperança d’una societat millor i en continu canvi.

Valors de Montessori Lleida

Pedagogia Montessori

En el cor del nostre projecte es situa la pedagogia Montessori, un mètode pedagògic i científic amb més de 100 anys d’experiència i estès a nivell mundial.

 

Es basa en el respecte a les lleis naturals del desenvolupament humà i en la confiança en la infància  com a constructora dels seus propis aprenentatges a través de les experiències viscudes  en l’ambient.

 

La nostra proposta pedagògica està arrelada a un tàndem entre la llibertat i els límits, l’amor i el respecte.

 

Les educadores i educadors Montessori o guies disposem d’una formació rigorosa que ens capacita per entendre el funcionament cerebral de l’infant i les etapes de desenvolupament. La nostra tasca està centrada en observar detalladament a cada infant per poder-lo acompanyar amb molta cura en les seves necessitats i interessos perquè aquest desplegui tot el seu potencial.

Ètica

Treballem amb valors ètics d’integritat moral, coherència, competència lleial i de respecte a les persones i a la comunitat.

Comunitat d’aprenentatge

El nostre espai és un espai obert on el procés d’aprenentatge dels infants, a més d’estar acompanyat per les guies Montessori, rep influència de la comunitat en què està immers i, per tant, de totes les persones que de forma directa o indirecta tenen relació amb els infants: les famílies, el veïnat, altres entitats associades, professionals del sector educatiu, persones voluntàries, etc.

Compromís social

Tenim un compromís amb els principis de justícia i igualtat social per a les persones, per això emprenem accions directes en la nostra comunitat, volem donar igualtat d’oportunitats a les persones interessades en el projecte i contribuir socialment amb les associacions i entitats del nostre entorn.

Autogestió

El projecte està autogestionat per la totalitat de membres de l’equip, tot promovent les relacions d’horitzontalitat i la polivalència en funció de les necessitats de cada moment.

Pedagogia Pikler

La pedagogia Pikler és un dels nostres pilars a través del qual respectem la motricitat lliure de l’ infant. Les guies que formem l’equip estem certificades per Pikler Loczy Budapest i pensem que la integració de ment i cos en el procés formatiu i en la construcció de la identitat de les persones és de vital importància.

Compromís ambiental i amb la natura

La natura és el nostre món. És per això que volem apropar-la als nostres infants i afavorir que tinguin un contacte fluid amb ella per tal de desenvolupar la sensibilitat cap a la seva cura i conservació i el respecte als éssers vius i a la nostra geologia.

 

Els nostre projecte també està basat en el consum responsable de recursos, tenim sistemes de reducció i aprofitament dels consum de bàsics, ens preocupem per generar residu zero,  usem materials de matèria prima reciclada i ecofriendly i realitzem reciclatge i reaprofitament del nostres residus generats.

 

La nostra localització en ple nucli urbà pretén afavorir que els infants i les seves famílies practiquin el moviment del cos i/o l’ús del transport públic.

Confiança

Confiem en l’esser humà de manera plena, sense judicis. Depositem una confiança absoluta en els infants i empatitzem amb les famílies i l’àrdua labor de la criança. Així mateix tenim fe en les capacitats i actituds del nostre equip de treball i del personal col·laborador seleccionat amb delicadesa.

Transformació

Tenim el convenciment que cada gota conta en el sector educatiu per crear una transformació i canvi cap a una societat millor, més sana, més feliç i pacífica.

Respecte a la cultura

Defensem les diverses cultures que ens envolten i volem compartir amb el infants les tradicions inherents a la cultura,  tant de la nostra terra com la de les persones que conviuen en la nostra comunitat.

Disciplina Positiva

La disciplina positiva és l’altre pilar en què ens fonamentem i estem certificades per la Associació Americana de Disciplina Positiva. L’individu cerca contínuament formar part del seu ambient social i ser tractat de forma que pugui sentir-se important i pugui contribuir. Nosaltres ens enfoquem perquè aquesta necessitat estigui coberta de forma permanent.

Alimentació saludable

Oferim als infants aliments naturals, de proximitat, de pagès i de temporada i aconsellem a les famílies sobre la importància de l’alimentació en el procés intel·lectual i motriu i com portar-ho a la pràctica.

 

L’infant està contínuament en contacte amb fruites i verdures, així com aliments saludables amb què desenvoluparà part del seu treball pedagògic al centre.

Acompanyament emocional

Les emocions ens fan humans i és per això que fem un acompanyament global en la gestió emocional. Ho fem de manera exhaustiva en les situacions reals durant tot el procés d’aprenentatge, tant de l’infant com de la seva família.

Bilingüisme

El nostre projecte està fonamentat en el català i el castellà com idiomes vehiculars tant de missatges verbals com emocionals. En tractar-se d’un projecte local apostem per la importància d’ un bon assoliment verbal i lectoescriptor d’expressió d’emocions i d’idees en la llengua del territori.

 

Alhora, respectem també les llengües i dialectes de la nostra comunitat d’aprenentatge i volem acollir-les amb el cor.

Passió

Deia Maria Montessori que “Els nostres nens no fan el que volen, sinó que volen el que fan”, aquesta és la nostra essència: l’amor absolut per l’infant i per l’educació com una ajuda per a la vida. Estimem la nostra feina i traslladem aquests valor als nostres infants i famílies com a filosofia de vida.